Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy az Ön által megadott személyes adatokkal kapcsolatban az Adatkezelő a Kovács Erika egyéni vállalkozó (nyilvántartási szám: 50986295)

1. A jelen Adatkezelési tájékoztató terjedelme és elfogadása

A jelen Adatkezelési tájékoztató a Marketinges Erika által Önről gyűjtött személyes adatokra vonatkozik, melyeket azért gyűjtünk, hogy tájékoztatást nyújthassunk szolgáltatásainkról.

A Marketinges Erika Webhely (meghatározását lásd lejjebb) használatával vagy a személyes adatai megadásával elfogadja a jelen Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat. Amennyiben nem fogadja el a jelen Adatvédelmi Nyilatkozatot, kérjük, ne használja a Marketinges Erika webhelyeket vagy adja meg a személyes adatait.

A Marketinges Erika a jelen Adatvédelmi tájékoztató módosításának jogát fenntartja. Kérjük, hogy rendszeresen ellenőrizze a jelen Adatvédelmi tájékoztatót, hogy nyomon követhesse a változtatásokat, illetve informálódjon a személyes adatai felhasználásának módjáról.

2. A Marketinges Erika által gyűjtött adatok kör

A Marketinges Erika különböző forrásokból gyűjthet Önről személyes adatokat, köztük:

– A velünk folytatott online és elektronikus kapcsolat során, köztük a Marketinges Erika weboldalán, üzenetküldő programon vagy harmadik fél közösségi média oldalain (pl. Facebook);

– A velünk folytatott offline kapcsolat, így közvetlen marketing kampányok, nyomtatott regisztrációs lapok, nyereményjáték jelentkezések során; és

– Az olyan online célzott tartalmakkal (mint például reklámok), melyeket a Marketinges Erika vagy a nevünkben eljáró szolgáltató harmadik fél weboldalain vagy alkalmazásain keresztül nyújt.

2.1 A Marketinges Erikával közvetlenül megosztott adatok

Ezek azok az adatok, melyek egy adott célból oszt meg velünk. Ilyen adatok például:

Személyes elérhetőségek, köztük minden olyan információ, melynek segítségével a Marketinges Erika személyesen elérheti Önt (pl. név, otthoni, levelezési vagy email cím, telefonszám);
Demográfiai adatok, így a születési ideje, kora, neme, lakhelye (pl. irányítószám, város, állam, földrajzi elhelyezkedés), kedvenc termékek, hobbi(k), érdeklődési kör, valamint a háztartására, illetve életstílusára vonatkozó információk;
Ügyfél visszajelzés, köztük azok az információk, melyeket Ön a Marketinges Erika a szolgáltatásaink használatával kapcsolatban megoszt (pl. észrevételek és javaslatok);

2.2 A Marketinges Erika Webhely használata közben gyűjtött adatok

A Marketinges Erika Webhely használata során információgyűjtő cookie-kat és egyéb nyomkövető technológiákat alkalmazunk. További információ a 7. pontban.

2.3 Más forrásokból gyűjtött adatok

Szolgáltatásaink nyújtása céljából más törvényes forrásokból is gyűjthetünk Önre vonatkozó információkat. Ilyen források lehetnek harmadik fél adataggregátorok, nyilvános források és harmadik fél által üzemeltetett közösségi média oldalak. Az ilyen adatok a következőket tartalmazhatják:

  • személyes elérhetőségek; és
  • bármely olyan személyes adat, amely a harmadik fél által üzemeltetett közösségi oldalon (pl. Facebook) a profiljának a része és melynek megosztását engedélyezi az adott közösségi oldal számára (pl. név, email cím, nem, születési ideje, város, profilkép, felhasználónév, barátlista). A gyűjtött adatokról többet tudhat meg, ha meglátogatja az érintett harmadik fél által üzemeltetett közösségi oldalt.

Gyerekek személyes adatai

A Marketinges Erika nem áll szándékában 18 éven aluli gyerekekről személyes adatokat gyűjteni. Amennyiben a Marketinges Erika tudomására jut, hogy véletlenül 18 éven aluli gyerek személyes adatai jutottak a birtokába, úgy azokat az adatokat a lehetőségekhez képest mielőbb eltávolítja a nyilvántartásából.

A személyes adatok gyűjtésének célja és felhasználásuk módja

  • Ügyfél kapcsolattartás – a kérdések megválaszolása, panaszkezelés és a szolgáltatásra vonatkozó általános visszajelzéseinek fogadása.
  • Felhasználók bevonása – a felhasználók aktívabb bevonása a szolgáltatásaink kommunikációjába. Ennek részeként a felhasználók által létrehozott tartalmakat is felhasználhatjuk vagy közzé tehetjük.
  • Személyre szabás – a Marketinges Erika több forrásból (így pl. weboldalról és offline eseményből) származó személyes adatait egyesítheti. Ezzel a Marketinges Erika teljesebb képet alakíthat ki Önről, mint felhasználóról, melynek eredményeképpen a Marketinges Erika jobban és személyre szabottabban tudja Önt kiszolgálni, többek között a következők tekintetében:
    • Weboldalak – a weboldalak meglátogatása során a bejelentkezési információk, számítástechnikai információk és/vagy korábbi weboldal használatra vonatkozó adatok felhasználásával javíthatjuk és személyre szabhatjuk a felhasználói élményt;
    • Szolgáltatások – a Marketinges Erika szolgáltatásainak fejlesztése, az Ön igényeinek megfelelő módosítása. Ennek részét képezik a demográfiai adatok, fogyasztói profilalkotási információk és a fogyasztók visszajelzéseinek felhasználása; és
    • Érdeklődés alapú hirdetés – az Ön érdeklődési köréhez szabott hirdetések. A Marketinges Erika ezt például a Marketinges Erika Webhelyeken gyűjtött tevékenységek vagy információk, valamint harmadik felek oldalain gyűjtött adatok egyeztetése céljából végzi (adategyeztetés). Ez a hirdetési forma „online viselkedés alapú hirdetés“ vagy „célzott hirdetés“ néven is ismert. A hirdetések személyre szabása jellemzően cookie-k vagy hasonló technológiák segítségével történik.
  • Marketing kommunikáció – marketing információk közlése, amennyiben előzetesen hozzájárult az ilyen jellegű közlemények fogadásához. Ez a kommunikáció elektronikusan (pl. SMS-ben, emailben vagy online hirdetés formájában) vagy postai úton történhet.

3. Személyes adatok megosztása

A Marketinges Erika az Ön konkrét, erre vonatkozó jóváhagyása nélkül nem osztja meg a személyes adatait semmilyen harmadik személlyel, amely direkt marketing célokra kívánja azt felhasználni.

A Marketinges Erika más célból megoszthatja az Ön személyes adatait harmadik felekkel, de kizárólag a következő körülmények között: Jogi követelmények és vállalkozásátadás

A Marketinges Erika, amennyiben a törvény ezt előírja, vagy amennyiben – saját jóhiszemű megítélése szerint – annak közzététele szükséges valamely jogi eljárás lefolytatásához vagy vele szemben támasztott követelésre adott válaszhoz, közzéteheti a személyes adatait.

Amennyiben a Marketinges Erika egészét vagy részét egy másik vállalat szerzi meg, vagy azzal a Marketing Erika részben vagy egészben egyesül, a felvásárló fél az adott Marketing Erika vállalat birtokában lévő információkhoz, így az Ön személyes adataihoz is hozzáférést nyer.

4. Az Ön jogai

4.1 A marketing közlemények, közvetlen üzleti megkeresések lemondásának joga Ön jogosult a Marketinges Erika vonatkozó marketing információkat lemondani. Ehhez lépjen velünk kapcsolatba.

4.2 Hozzáférés az adatokhoz és az adatok helyreigazítása

Jogában áll a személyes adataihoz hozzáférni. E célból kérheti a hozzáférést a személyes adataihoz. Amennyiben a Marketinges Erika nem adhat hozzáférést a személyes adataihoz, úgy a kérelmére adott válaszban megadja annak okát.

Jogosult továbbá kérni, hogy a Marketinges Erika a személyes adataiban lévő esetleges pontatlanságokat javítsa. Tőlünk is kérheti az adatai javítását.

Cookie-k és egyéb technológiák

4.2.1 Mi az a cookie?

A cookie-k kis szövegfájlok, amelyeket az Ön által megnyitott webhelyek helyeznek el az Ön számítógépén. Széles körben használatosak, céljuk a webhelyek működtetése vagy működési hatékonyságának javítása, valamint az, hogy információkat küldjenek a webhely tulajdonosainak. Az alábbiakban részletesen is megtudhatja, milyen információkat gyűjtenek a cookie-k, és hogyan használjuk mi ezeket az információkat.

4.2.2 Hogyan és miért használjuk a cookie-kat?

A cookie-k segítségével javíthatjuk a Marketinges Erika webhely használhatóságát és funkcionalitását, valamint jobb áttekintést nyerhetünk arról, hogyan használják a látogatók a Marketinges Erika-webhely és az ezek által kínált eszközöket és szolgáltatásokat. A cookie-k révén az Ön személyes szükségleteihez szabhatjuk a Marketinges Erika-webhely, javíthatjuk felhasználóbarátságukat, visszajelzést kaphatunk ügyfeleink elégedettségéről, és az internet más pontjain is kapcsolatba léphetünk Önnel.

4.2.3 Milyen típusú cookie-kat használ a jelen webhely?

Munkamenet-cookie-k

A munkamenet-cookie-k ideiglenes cookie-fájlok, amelyek a böngésző bezárásakor törlődnek. Ha Ön újraindítja a böngészőt, majd visszatér arra a webhelyre, amely az adott cookie-t létrehozta, a webhely Önt új látogatóként fogja kezelni.

Állandó cookie-k

Az állandó cookie-k mindaddig benne maradnak a böngészőben, amíg Ön kézileg nem törli őket, vagy amíg a böngésző nem törli őket a cookie-ban beállított lejárati idő végén. Ezek a cookie-k ismerik fel Önt mint visszatérő látogatót.

Szükséges cookie-k

A szükséges cookie-k nélkülözhetetlenek a jelen webhely működéséhez. Ön ezek segítségével járhatja be a webhelyet, és használhatja annak elemeit.

Számunkra információt küldő cookie-k

Ezek azok a cookie-k, amelyeket mi helyezünk el a webhelyen, és kizárólag ez a webhely képes olvasni őket. Ezt nevezik „első fél” cookie-nak.

Szintén elhelyezünk cookie-kat azokban a Marketinges Erika hirdetésekben, amelyek harmadik felek tulajdonában lévő egyéb webhelyekre (pl. Facebook) kerülnek ki. Ezek a cookie-k olyankor küldenek nekünk információt, ha Ön rákattint a hirdetésre, vagy kapcsolatba lép vele. Ez esetben a Marketinges Erika „harmadik fél” cookie-t helyez el. A Marketinges Erika az ilyen cookie-k révén szerzett információt arra használhatja, hogy olyan hirdetéseket kínáljon fel Önnek, amelyek az Ön korábbi online viselkedése alapján valóban fontosak és érdekesek lehetnek az Ön számára.

Egyéb vállalatoknak információt küldő cookie-k

Ezek azok a cookie-k, amelyeket a jelen webhelyen partnervállalataink (pl. a Facebook vagy hirdetők) helyeznek el. Ezek a vállalatok arra használhatják a cookie-k révén begyűjtött adatokat, hogy más webhelyeken névtelenül célzott hirdetésekkel keressék meg Önt a jelen Webhelyen tett látogatása alapján. Például ha Ön a Webhelyen egy közösségi widgetet (pl. Facebook ikon) használ, az rögzíti, hogy Ön megosztotta vagy lájkolta az adott tartalmat. A Facebook (mint a cookie-t elhelyező vállalat) pedig begyűjti ezt az adatot.

4.2.4 Egyéb hasonló technológiák

A Marketinges Erika -webhelyek más nyomonkövető technológiákat is használnak, köztük IP-címeket, naplófájlokat és webjelzőket, amelyek szintén segítségünkre vannak abban, hogy a Marketinges Erika-webhelyeket az Ön személyes szükségletei szerint alakítsuk.

IP-címek

Az IP-cím az a szám, amelynek segítségével a hálózat számítógépei azonosítják az Ön számítógépét, valahányszor Ön felmegy az internetre. A következő célokra rögzíthetünk IP-címeket:

(i) műszaki hibák elhárítása, (ii) a webhely biztonságának és védelmének fenntartása, (iii) pontosabb ismeretek szerzése webhelyeink használati módjairól, valamint (iv) a tartalom testreszabása aszerint, hogy Ön melyik országból használja a webhelyeket.

Naplófájlok

Az általunk (vagy egy nevünkben eljáró harmadik fél által) végzett információgyűjtés naplófájlok formájában is történhet, amelyek a webhelytevékenység nyilvántartására szolgálnak, és egy-egy felhasználó böngészési szokásairól gyűjtenek statisztikákat. Ezek a naplóbejegyzések anonim módon generálódnak, és többek közt a következő információk begyűjtésében vannak segítségünkre: (i) a felhasználó által használt böngészőtípus és operációs rendszer, (ii) a felhasználó munkamenetéről szóló információk (pl. milyen URL-ről érkezett, mely időpontban járt a webhelyünkön, mely oldalakat tekintette meg és milyen hosszan), (iii) és hasonló navigációs vagy látogatói útvonalról szóló adatok.

Webjelzők (web beacons)

A Marketinges Erika-webhelyeken webjelzőket (átlátszó GIF) is használhatunk. A webjelzők (más néven „webhibák”) („web bugs”) rövid kódszekvenciák, amelyek révén egy weboldalon grafikus kép helyezhető el részünkre való adattovábbítás céljából. A webjelzőktől származó információkat sokféle célra használjuk, ilyen például a látogatottsági jelentés, az egyedi látogatók számlálása, a hirdetésekkel és e-mailekkel kapcsolatos felülvizsgálat és jelentés, valamint a testreszabás.

4.2.5 Cookie-k/egyéni beállítások kezelése

Az Ön feladata aszerint beállítani számítógépét, hogy kíván-e cookie-kat fogadni vagy sem. Böngészője beállításai közül kiválaszthatja azt, hogy cookie-k elfogadása előtt figyelmeztesse Önt, vagy egyszerűen le is tilthatja a cookie-kat. A Marketinges Erika – webhelyek nagy részének használatához vagy a rajtuk való navigációhoz nem feltétlenül szükségesek a cookie-k, bár letiltásuk esetén Ön nem fog hozzáférni a Marketinges Erika-webhelyek összes funkciójához. Útmutatásért kattintson böngészője (pl. Googe Chrome, Firefox) „súgó” gombjára. Ne feledje, ha különböző helyeken különböző számítógépeket használ, minden egyes böngésző cookie-kezelését be kell állítania.

Mivel a webjelzők a weboldalak részét képezik, ezeket nem lehet „letiltani”, de az általuk beállított cookie-k letiltásával használhatatlanná tehetőek.

5. Adatbiztonság és megőrzés

5.1 Adatbiztonság

A személyes adatai biztonságának megőrzése érdekében a Marketinges Erika számos biztonsági intézkedést alkalmaz. A Marketinges Erika biztonságos környezetbe tárolja az adatokat, melyekhez kizárólag a Marketinges Erika munkatársai férhetnek hozzá.

Tájékoztatjuk, hogy a védelem nem terjed ki azokra a személyes adatokra, melyeket Ön nyilvános oldalakon, például közösségi weboldalakon önként oszt meg.

5.2 Megőrzés

A Marketinges Erika az Ön személyes adatait addig tárolja, amíg azok a meghatározott célra szükségesek figyelembe véve, hogy adott esetben szükség lehet kérdések megválaszolására vagy problémák elhárítására, továbbfejlesztett és új szolgáltatások nyújtására, valamint meg kell felelnünk a vonatkozó törvények, jogszabályok szerinti jogi előírásoknak.

Ennek értelmében az Ön személyes adatait adott esetben egy bizonyos ideig azután is megőrizzük, hogy Ön beszüntette a Marketinges Erika szolgáltatásainak igénybevételét vagy a weblap használatát. Ezen időszak letelte után a Marketinges Erika az adatokat biztonságos módon törli vagy megsemmisíti.

6. Kapcsolat

A Marketinges Erika a jelen Adatvédelmi Nyilatkozat keretében kezelt adatok tekintetében „adatkezelőként“ jár el. Ha bármilyen kérdése van a személyes adatai kezelését illetően, vagy kérdéseket kíván feltenni adatkezelési gyakorlatunkkal kapcsolatban, kérjük, lépjen kapcsolatba a Marketinges Erikával a 06 70 62 84 214 telefonszámon vagy az [email protected] email címen.

7. A Marketinges Erika Adatvédelmi Irányelvében milyen törvényi definícióval rendelkező sajátos kifejezéseket használnak?

Jelen irányelv alkalmazása során:

– „személyes adat”: az érintettel kapcsolatba hozható adat – különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés;

– „adatkezelő”: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja;

– „adatkezelés”: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése;

– „adatfeldolgozás”: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől;

– „adatfeldolgozó”: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatkezelővel kötött szerződés alapján – beleértve a jogszabály rendelkezése alapján történő megbízást is – személyes adatok feldolgozását végzi;

8. Záró rendelkezések

A Marketinges Erika fenntartja magának a jogot, hogy alkalmanként megváltoztassa jelen Adatvédelmi Irányelv rendelkezéseit. Kérjük, rendszeresen ellenőrizze Adatvédelmi Irányelvünket, hogy nyomon kövesse a változtatásokat, illetve informálódjon, hogy a változások hogyan érintik Önt.

A jelen Adatvédelmi Irányelvben nem szabályozott kérdésekben az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény rendelkezései az irányadóak.

Felhasználó a weboldal látogatásával elfogadja a jelen Adatvédelmi irányelveket.

Kapcsolatfelvételi űrlap