loader image
Hogyan tervezz sikeres blogot, ami fellendíti a vállalkozásodat – 2. rész
Hogyan tervezz sikeres blogot, ami fellendíti a vállalkozásodat – 2. rész

Hogyan tervezz sikeres blogot, ami fellendíti a vállalkozásodat – 2. rész

Sorozatunk első részében már bevezettünk titeket a sikeres blog megtervezésének első lépéseibe. Most azonban több gyakorlati tanáccsal is szeretnénk szolgálni a témaválasztást, a struktúrát, illetve a kidolgozást illetően.

Hogyan tervezz sikeres blogot, ami fellendíti a vállalkozásodat – az első lépések
Blog témaválasztás

Témaválasztás

Az első és legfontosabb, amit megemlítenénk ezzel kapcsolatban, hogy mindig a vállalkozásunk szempontjából releváns témákat válasszunk. És bár ez lehet, hogy triviálisan hangzik, sokszor láttunk már példát az ellenkezőjére. Egyszerű példaként: ha a kávézónk forgalmát szeretnénk fellendíteni, akkor írhatunk a kávézási szokásokról, a kávé eredetéről, a különböző típusokról vagy a minőségbeli különbségekről – ezzel megkülönböztetve magunkat a többi kávézótól. Vegyük végig a kulcsszavainkat, és gyűjtsünk össze minél több érdekes és informatív témát. A témaválasztásban nagy segítségünkre lehetnek más blogok, fórumok, Facebook csoportok, illetve a Pinterest vagy egyéb közösségi média platformok is. Böngésszük át heti rendszerességgel az interneten már jelenlévő tartalmakat, hiszen ezek remek kiindulási pontot biztosíthatnak.

Amikor témákat írunk össze, gondoljunk a szezonalitásra is – amennyiben érinti vállalkozásunkat. Például, ha otthoni dekorációkat árusítunk a webáruházunkban, akkor már ősszel elkezdhetünk a karácsonyi díszítéssel kapcsolatban blogolni: adhatunk tippeket arról, hogy hogyan varázsoljanak karácsonyi hangulatot otthonra néhány egyszerű trükkel vagy éppen mik az új trendek a karácsonyi dekorációk terén. A lényeg, hogy a blog mindig kapcsolódjon valamilyen formában a termékeinkhez vagy a szolgáltatásainkhoz, így könnyedén el tudunk majd helyezni belső linkeket a bejegyzésünkben, amelyek az áruházunkra vagy adott termékekre mutatnak.

A Trello felülete szuper lehetőséget biztosít arra, hogy összegyűjtsük későbbre a témákat, illetve felvezessük ötleteinket és gondolatainkat. Így mindig lesz hova fordulnunk, ha kifogytunk az ötletekből.

blog struktúra

Struktúra

Kritikus pont a blog szempontjából a megfelelő strukturálás. Lássuk be ugyanis, mi sem szívesen kezdünk bele egy olyan bejegyezés olvasásába, amely úgy néz ki, mint a Háború és béke egyik oldala. Főleg, hogy az emberek számos alkalommal limitált idővel rendelkeznek, és vagy a munkahelyükről böngésznek vagy éppen ebédszünetben. Így fontos az, hogy megfelelően strukturáljunk, és azt az érzetet keltsük az olvasóban, hogy gyorsan és könnyedén jut értékes információkhoz. Ezt megtehetjük a szekciókat elválasztó képekkel, grafikonokkal vagy egy bekezdést követő felsorolással. Bátran használjuk az entert is, amennyiben új gondolatot fogalmazunk meg!

Kövesd Marketinges Erikát a Facebookon!

Blogírás

Írás, írás, írás

Miután jobban beleástuk magunkat a blogolás kérdéskörébe, jöhet az igazi munka: az írás. Ettől sokan megrémülnek, hiszen nem mindenkit áldott meg a sors Hemingway készségeivel. Azonban ne feledjük, hogy senki sem profiként kezdi: a blogírás egy olyan készség, amely fejleszthető. Ha úgy érezzük, hogy van affinitásunk, részt vehetünk tanfolyamokon és workshopokon, vagy éppen kérhetünk szakmai segítséget olyanoktól, akik már több éve a szakmában vannak.

Végső soron pedig:

„Ha valaki író akar lenni, mindenekelőtt két dolgot kell tennie; olvasson sokat, és írjon sokat.” – hangzik jogosan a Stephen King idézet. Azonban, ha úgy érzed, hogy nincs időd a vállalkozásod vezetése mellett még a blogolásra is, akkor se aggódj, hiszen nálunk profi szakmai csapat vár! Nem csak blogok megírását vállaljuk, de a témagyűjtésben is a segítségedre leszünk! Így az általad biztosított szakértelemmel és ismeretekkel olyan blogot alakíthatunk ki közösen, amely biztosan kiemel majd téged a versenytársaid közül!

Általános ajánlatkérés
Miben segíthetek?
Kapcsolatfelvételi adatok
Üzenetküldés
környezetbarát iroda
állatbarát iroda

Copyright © 2023 – Minden jog fenntartva – rev.2.29

Közösségi média oldalkezelést szeretnék
Hirdetéskezelést szeretnék