loader image
Miért fontos a termékvideó?
Miért fontos a termékvideó?

Miért fontos a termékvideó?

A termékvideó mellett nem csak az az érv szól, hogy elképesztően sokoldalúan, használat közben tudja megmutatni a terméket minden előnyével együtt, hanem a kőkemény számadatok is. Nem titok ugyanis, hogy a videós tartalmakkal ellátott weboldalak, posztok és hirdetések jobban teljesítenek, mint az egyszerű fényképes tartalmak. A HubSpot-on közzétett, legfrissebb felmérés szerint az emberek 54%-a szívesen látna több videós tartalmat a cégektől. Egy másik amerikai kutatás pedig arra világít rá, hogy a megkérdezettek 73%-a lényegével nagyobb eséllyel vásárolja meg az adott terméket, ha videót is látott róla.

De mit érdemes tudni a termékvideókról?

A termékvideó elmagyarázza és bemutatja a termék kézzel fogható előnyeit, illetve egyedi tulajdonságait. A termékvideónak rengeteg típusa lehet, és számos különböző módon prezentálthat egy adott terméket vagy szolgáltatást. Ilyen például a:

De mit érdemes tudni a termékvideókról?
  • Klasszikus termékvideó – itt nem kell túl sok mindent magyarázni. A klasszikus termékvideó egy rövid (1-2 perces), lényegretörő vizuális tartalom, ami során a termékelőnyöket domborítjuk ki, valamint adunk néhány praktikus tanácsot a használattal kapcsolatban.
  • „Hogyan” típusú videók – ez már egy kicsit összetettebb tartalom és természetesen szaktudást is igényel. Ha például van egy sminktermékeket forgalmazó cégünk, akkor nehezen tudunk „Hogyan csinálj magadnak halloween-i sminket” típusú videókat gyártani, ha abszolút nem értünk a sminkeléshez. Értelemszerűen ilyenkor találnunk kell valakit, aki ért az adott szakterülethez. Ezek a videók nem csak edukálnak, hanem a márkánkkal, jobban mondva a termékkel is összekapcsolják a nézőt, hiszen mi mást is használnánk a smink elkészítéséhez, mint saját termékeinket?
  • Unboxing (kicsomagolós) videók – ezt a fajta videót manapság nehéz elkerülni az interneten, hiszen egyre nagyobb teret nyert az évek során. Nem csoda, mert pont azt az érzetet hivatott megmutatni, amit akkor érzünk, amikor a hosszas (vagy hosszasnak tűnő) várakozás után kicsomagolunk egy terméket.
  • Termék/szolgáltatás tesztek – nincs is jobb, mint egy 5 csillagos visszajelzés. De persze, 5 csillagos visszajelzést mi is kreálhatunk magunknak hiteles módon. Vagyis inkább mozgó képkockákba foglalhatjuk a valós elégedettséget: erre szolgálnak a review videók, melyek során egy valós vendégünk vagy egy influencer használja a termékünket (vagy veszi igénybe a szolgáltatásunkat), erről pedig videó készül.
  • Edukációs videó – tanulni jó, de még jobb, ha a kanapén vagy a buszon ücsörögve tehetjük ezt meg. Az oktatóvideók pedig pont erre kínálnak lehetőséget. Manapság már alig van valami, ami ne lenne elsajátítható az internet által. Ha van egy szolgáltatásod, például egy újfajta képszerkesztő app, akkor nélkülözhetetlen, hogy legyenek hozzá jó tutorial-ok és segédanyagok. De egy reformélelmiszereket gyártó cég sem úszhatja meg az edukációs videókat, ha hosszú távon sikeres szeretne lenni.
Milyen egy jó termékvideó?

Milyen egy jó termékvideó?

Ez a videó típusától is függ, azonban általánosságban elmondható, hogy egy igazán jó termékvideó többről szól, mint a termék. Problémákról és megoldásukról, társított érzetekről, inspirációról és úgy összességében az élményről. Egy figyelemreméltó videó általában magával ragadó és párbeszédet eredményez, elég hosszú ahhoz, hogy átadja a megfelelő információt a termékről, mégis elég rövid ahhoz, hogy megtartsa a nézőt.

Néhány példa az eddigi munkáink közül

Play Video
Play Video
Play Video
Milyen potenciális előnyökre tehetsz szert termékvideókkal a konkurenciával szemben?

Milyen potenciális előnyökre tehetsz szert a konkurenciával szemben?

1. Jobb page ranking
Igen! A videós tartalmakat nem csak a vásárlóid, de a Google és is értékelni fogja. A SEO, vagyis a keresőoptimalizálás hosszútávfutás, de egy releváns és érdekes videóval nyerhetsz jópár méter előnyt.

2. Több konverzió
Vásárlás, feliratkozás, oldalkövetés – egy megkapó termékvideó bizonyítottan megnöveli ezeknek a konverzióknak a lehetőségét. Egy izgalmas videós tartalom például akár 200%-kal is megnövelheti egy e-mail-ben az átkattintási arányt.

3. Bizalmat épít
És mint minden „kapcsolatban”, a bizalom nagyon fontos. Az emberek általában szeretik kipróbálni, vagy csak úgy megérinteni azt, amit meg szeretnének vásárolni. Ha nincs lehetőségük ezt megtenni, akkor tökéletes megoldás lehet számodra egy kreatív termékvideó.

4. Megnöveli az interakciókat
Legalábbis azokon a felületeken, ahol erre lehetőség van. Akinek ugyanis tetszik a termék – netalántán ki is próbálta – meg fogja osztani, ajánlja majd az ismerősöknek, kedveli vagy véleményt ír hozzá. És ez számodra végső soron több vásárlót eredményez majd. Persze, ez az offline térben is működik, hiszen ki ne vásárolt volna már úgy valamit, hogy azt egy kollégája ajánlotta az ebédlőben, vagy éppen a szomszéd egy rövid csevej során.

5. Eloszlatja a fogyasztói kételyeket
A videó tökéletesen alkalmas arra, hogy részletesen, használat közben mutassa be a terméket. Éppen ezért, ha a potenciális vásárló kételyekkel küzd, és nem érti, mire is jó a terméked vagy hogyan kell használni, egy videóban hatékonyan meg lehet mutatni számára.

Általános ajánlatkérés
Miben segíthetek?
Kapcsolatfelvételi adatok
Üzenetküldés
környezetbarát iroda
állatbarát iroda

Copyright © 2023 – Minden jog fenntartva – rev.2.29

Közösségi média oldalkezelést szeretnék
Hirdetéskezelést szeretnék