loader image
unas vs shoprenter
webáruház készíttetés vagy bérlés?

Pro és kontra: webáruház készíttetés vagy bérlés?

Van egy szuper ötleted, lefektetted az alapokat, megvan a termékkör és még talán egy marketing tervet is összeállítottál, de… nem tudod eldönteni, hogy saját webáruházat készíttess vagy inkább bérelj egyet. Nos, ebben a bejegyzésben most megosztjuk veled a legfontosabb információkat a döntés meghozatalához.

Mi az a webáruház bérlés?

A webáruház bérlés során lényegében egy bizonyos havi vagy éves díjért vesszük igénybe a szolgáltató rendszerét a webáruházunk számára. Ez általában egy felhőalapú rendszer, amelynél a webáruház tulajdonosok egy közös programkódot használnak, saját, önálló adatbázissal. A legismertebb szolgáltatók között van a világszerte közismert Shopify, illetve a hazánkban népszerű Shoprenter vagy Unas.

Marketinges Erika és csapata hivatalos Unas szakértő és Shoprenter szakértő is.

Webáruház bérlés előnyei és hátrányai

A webáruház bérlésnek számos előnye és hátránya van, amelyek megítélése természetesen szubjektív, hiszen nagyban függ a jövőbeni terveinktől, a termékkörtől, valamint attól, hogy milyen szolgáltatásokat és funkciókat részesítünk előnyben. Az előnyök közé sorolható a relatíve alacsony bekerülési költség, a javarészt kiszámítható díjak, a csomagban kapott szolgáltatások, valamint a felület viszonylag egyszerű kezelhetősége.

Azonban mivel a webáruház rendszere nem a sajátunk, ezért ha nem vagyunk megelégedve a szolgáltatással vagy éppen komolyabban fejleszteni szeretnénk webshopunkat, akkor az általában csak költségesen oldható meg. Jó hír viszont, hogy a „bérbeadók” túlnyomórészt folyamatosan fejlesztik és karbantartják a rendszert, így ha a megfelelő céggel szerződtünk, akkor viszonylag zökkenőmentes lesz a webáruház bérlés, és még olyan extra szolgáltatásokat is kiélvezhetünk mint a szakértői konzultáció, a partnerkedvezmények vagy az ingyenes oktatás.

webáruház készíttetés

Saját webáruház előnyei és hátrányai

Saját webáruház készíttetése esetén a fő szempont természetesen az egyediség és a könnyebb személyre szabhatóság, illetve a számos esetben jobb keresőoptimalizálhatóság. A váltás is könnyebb, hiszen ha nem vagyunk megelégedve az aktuális fejlesztővel vagy esetleg nem tudja teljesíteni bizonyos kéréseinket, akkor „átvihetjük” egy másik fejlesztőhöz a webshopot.

Természetesen azonban a saját webáruház esetén a bekerülési költség is magasabb, hiszen itt a programozó egy saját rendszert és designt fejleszt, amely nem kevés időt vesz igénybe. Mindezen felül egy megbízható fejlesztőre (vagy fejlesztői csapatra) is szükségünk van, amely megtalálása kihívást jelenthet.

Konklúzió

Összességében elmondható, hogy a webáruház bérlés akkor lesz számunkra igazán ideális választás, ha alacsony bekerülési költséget szeretnénk, és/vagy nem vagyunk annyira biztosak a sikerben, hogy be merjük vállalni a magasabb költségekkel járó, egyedi webshop fejlesztést. Bár a webáruház bérlésnél a kezdők is érvényesülni tudnak (hiszen a szerverhátteret a webáruház szolgáltató biztosítja), az érvényesüléshez nem elegendő pusztán annyi, hogy feltöltjük a termékeket, így az önfejlesztés és a kellő idő- és energiabefektetés nélkülözhetetlen ez esetben is.

A saját fejlesztésű webshoppal – az egyedi megjelenés mellett – általában kihasználhatjuk mindazokat a funkciókat és előnyöket, amelyeket a webshop bérlés során egy-egy csomagban kapunk, azonban a karbantartást és a rendszerfrissítéseket nekünk – jobban mondva a fejlesztőnek – kell elvégeznie. Ha bízunk a sikerben és pontos elképzeléseink vannak a funkciókat és a design-t illetően, akkor az egyedi fejlesztésű webáruház lesz számunkra az ideális.

Ügynökségünk hivatalos Google Partner

Mit jelent ez?
Dióhéjban ez azt jelenti, hogy a hirdetéskezelési szolgáltatásunk elérte az egyik legmagasabb kitüntetést, így a Google által bizonyítottan maximalizáljuk az ügyfeleink kampányainak sikerességét.

Legutóbbi blogbejegyzéseink:

Általános ajánlatkérés
Miben segíthetek?
Kapcsolatfelvételi adatok
Üzenetküldés
környezetbarát iroda
állatbarát iroda

Copyright © 2023 – Minden jog fenntartva – rev.2.29

Közösségi média oldalkezelést szeretnék
Hirdetéskezelést szeretnék