loader image
Miért nem teljesít jól a Google Ads hirdetésed?
Miért nem teljesít jól a Google Ads hirdetésed?

Miért nem teljesít jól a Google Ads hirdetésed?

„Az hogy a Google Ads hirdetéseid teljesítménye jó vagy rossz a kampány céljainak a függvénye” – olvasható sok szakmai cikk felütéseként. Na de biztos, hogy ilyen egyszerű lenne az egész? A válasz természetesen az, hogy nem. A Google egy roppant bonyolult, folyamatosan változó algoritmusokon alapuló rendszer, így néha még a szakemberek is csak a sötétben tapogatóznak – bár ők lényegével több sikerrel, mint a laikusok.

Miért nem teljesít jól a Google Ads hirdetésed?

És bár sokszor lelhető meg a probléma oka a kampány kreatív anyagában vagy a hirdetésbeállításokban, az igazság az, hogy egy jó (vagy akár kiváló) Google Ads hirdetés önmagában nem elegendő, sőt: amennyiben nem jó a termék vagy a szolgáltatás, amelyet kínálsz; nem megfelelő minőségű a weboldalad; nem jól áraztad be a termékeidet; vagy éppen nincs jól meghatározva a célcsoportod, nem túl sok jóra számíthatsz majd.

Persze, mint ahogy semmi a világon, ez sem fekete-fehér. Még ha jók is a termékeid és a weboldalad, megfelelő az árazásod és a célzás, akkor sem valószínű, hogy konzisztens lesz a hirdetéseid teljesítménye: ennek pedig nem csak a Google komplex rendszere az oka, hanem a folyamatosan végbemenő gazdasági változások, a fogyasztói szokások átalakulása, valamint a versenytársak megszaporodása az online térben.

A kezdeti időszak

Sajnos vége annak a cirka 10 évnek (R.I.P. 2005-2015), amikor is bármilyen (kicsit jobb) tartalommal vagy kampánnyal ki tudtál tűnni a konkurenseid közül, és mindössze párezer forinttal olyat szólt a Google vagy a Facebook hirdetésed, hogy nem győzted a sok megrendelést teljesíteni. Hiszen gondolj csak bele: a versenytársaid nagy részének még weboldala sem volt, nemhogy hirdetési fiókja.

Miért nem teljesít jól a Google Ads hirdetésed?

De mi történt?

Nos, egyre több és több vállalkozás költözött át az online térbe részlegesen vagy teljes egészében, így egyre több hirdető jelent meg a Google rendszerén. A hirdetési árak felszöktek, a konverziós arányok pedig elkezdtek lefelé kúszni. Egyre egyértelműbbé vált, hogy csak az marad életben, aki megnyerő ajánlattal tud előállni, és valóban kiemelkedő stratégiát alkalmaz.

Ráadásul az évek elteltével a keresési szokások is megváltoztak, jobban mondva folyamatosan változásban vannak. A Google rendszerén futtatott search kampányok (azaz keresési hirdetések) esetén igaz, hogyha többen keresnek rá egy általunk megcélzott kulcsszóra, az általában azt jelenti, hogy a kínálat nagy, így a kattintási költség is magasabb lehet.

És ez természetesen fordítva is igaz. Éppen ezért lehet az, hogy korábban ugyan nagy sikereket értünk el egy bizonyos kulcsszóval vagy kulcsszavakkal, most mégsem hasít úgy a kampány.

Miért nem teljesít jól a Google Ads hirdetésed?

Akkor van értelme még egyáltalán a Google-ön hirdetni?

A jó hír az, hogy van! Azonban ehhez sokkal egzaktabb stratégiára van szükséged, mint korábban, illetve kulcsfontosságú, hogy ne csak pusztán „jó” legyen a terméked vagy a szolgáltatásod, hanem legyen valami kommunikálható versenyelőnyöd is. Amennyiben úgy érzed, hogy rendelkezel ezzel a „plusszal”, mindenképpen érdemes befektetned a Google hirdetésekbe, hiszen jó alapokkal és a megfelelő szakértelemmel nagy valószínűséggel ki lehet hozni a vállalkozásodból a maximumot a hirdetések tekintetében.

Legutóbbi blogbejegyzéseink:

Általános ajánlatkérés
Miben segíthetek?
Kapcsolatfelvételi adatok
Üzenetküldés
környezetbarát iroda
állatbarát iroda

Copyright © 2022 – Minden jog fenntartva – rev.2.15

Közösségi média oldalkezelést szeretnék
Hirdetéskezelés

Közösségi média oldalkezelés árak

Közösségi média oldalkezelés

Social csomag

Egy közösségi média oldal kezelése

  • heti 2 bejegyzés
  • egyszerűbb grafikával ellátott képekkel
  • kreatív szövegírás

48.000 Ft-tól / hó

Közösségi média oldalkezelés

Social PRO csomag

Két közösségi média oldal kezelése

  • heti 4 bejegyzés
  • egyszerűbb grafikával ellátott képekkel
  • kreatív szövegírás

108.000 Ft-tól / hó

Közösségi média oldalkezelés

Social MAX csomag

Két oldal kezelése tartalom gyártással

  • heti 5 bejegyzés
  • saját képi alapanyagok gyártása grafikával
  • kreatív szövegírás

Ajánlatkérés alapján

Hirdetéskezelést szeretnék
Hirdetéskezelés

Hirdetési árak

Facebook hirdetés

Közösségi média hirdetések

Facebook és Instagram hirdetések

45.000 Ft -tól / kampány

Hirdetések

Google hirdetések

Google Ads és YouTube hirdetések

49.000 Ft -tól / kampány

Hirdetések

Hirdetés max csomag

Intenzív hirdetők és webshopok számára

90.000 Ft -tól

Waze hirdetések

Waze hirdetések

Navigáció közben megjelenített hirdetések

Ajánlatkérés alapján