loader image
Képi elemek a webáruházban – mutatjuk, mire van szükséged!
Képi elemek a webáruházban – mutatjuk, mire van szükséged!

Képi elemek a webáruházban – mutatjuk, mire van szükséged!

2023-ban sem változott az a trend, miszerint a vizuális tartalmak töltik be a vezető szerepet az online marketingben. Nem hiába: mindannyian szeretjük tudni azt, hogy miért is fizetünk, hogy aztán később ne csalódottan bontsuk ki az érkező csomagot.

Előző bejegyzésünkben már írtunk arról részletesebben, hogy pontosan miért is van szükséged profi fotókra a webáruházadban. Legújabb blogcikkünkben azonban most azt mutatjuk be, hogy milyen típusú képi elemek szükségesek ahhoz, hogy sikeres legyen az online marketingstratégiád.

A webáruház lelke: a termékfotók

Nincs jó webáruház jó termékfotók nélkül! Nem titok, hogy a legtöbb terméket az fogja eladni, akinek látványos, kreatív és jó minőségű termékfotói vannak, amelyek több perspektívából is megmutatják az adott terméket. Gondolj csak bele, itt nem tudja a vásárló megnézni vagy fizikailag is a kezébe venni a terméket, ezért neked arra kell törekedned, hogy a lehető jobban visszaadd neki a termékelőnyöket- és jellemzőket.

A termékfotók ráadásul a későbbiekben is jó szolgálatot fognak tenni, amikor például online kampányt készítesz vagy közösségi média tartalmakat gyártasz. Fontos „szabály” azonban, hogy a fotók színvilága illeszkedjen az arculati színeidhez, és a különböző tartalmak hasonló hangulatot keltsenek a felhasználóban.

Képi elemek a webáruházban – mutatjuk, mire van szükséged!
Képi elemek a webáruházban – mutatjuk, mire van szükséged!

Szolgáltatás fotók

Ha nem terméket, hanem szolgáltatást értékesítesz – netalántán mindkettőt -, akkor is elengedhetetlen, hogy rendelkezz a megfelelő minőségű fotókkal. Itt azonban lényegével „emberközpontúbb” képekre lesz szükséged, hiszen a szolgáltatás fotó esetén az a cél, hogy megörökítsük az élményt vagy épp azt a problémát, amelyet az megszüntet. Például coaching szolgáltatásnál egy stresszes élethelyzetet vagy egy napi teendőitől kimerült egyént.

A képeknek utalnia kell az előnyökre is, amelyekre a fogyasztó a szolgáltatásoddal szert tesz: például egy elszeparált, külterületen elhelyezkedő rendezvényteremnél a felhőtlenül szórakozó, éneklő tömeg jól átadhatja a felhasználónak a lényeget: nálad nem kell „zajkorlátozásra” számítani.

Banner

A banner fontos elem a webáruházadban (és azon kívül), hiszen ezen keresztül tudod egy-egy ajánlattal megszólítani a potenciális vevőt. A banner fő célja tehát a marketing támogatása, éppen ezért ennek is letisztult, konzisztens dizájnt kell képviselnie, pont úgy, ahogy a többi képi elemnek a webáruházadban.

Lehetőleg kerüld a csicsás, több képből összeollózott, zavaros megoldásokat, hiszen ezek hiába rejtenek magukban egy-egy nagyszerű ajánlatot, ha bizalmatlanságot vagy éppen zavart keltenek a felhasználóban. Ügyelj az egységes betűtípusra, a háttérszínre, a kontrasztokra, illetve az elrendezésre.

A bannerhez legtöbbször termékfotóra vagy a terméket használat közben bemutató fotóra van szükséged, így a profi képek megléte itt is elengedhetetlen.

Képi elemek a webáruházban – mutatjuk, mire van szükséged!
Képi elemek a webáruházban – mutatjuk, mire van szükséged!

Logó

Bár a logót nem fotós, hanem grafikus készíti, ez esetben sem mindegy, hogy milyen minőségben van jelen a webes felületeiden. Ez a brand építés szempontjából rendkívül kritikus, hiszen egy jól megjegyezhető, szerethető logó sokkal hamarabb viszi sikerre a márkádat. Korábbi bejegyzésünkben már írtunk arról, hogy miért fontos, hogy grafikus által tervezett, vektorgrafikus logónk legyen.

Konklúzióként elmondható, hogy a profi fotók nem csak a webáruházban nélkülözhetetlen elemek, de a teljes online marketing stratégiában: nincs jó hirdetés vagy izgalmas közösségi média poszt igényes, kreatív tartalmak nélkül. Így érdemes átgondolni, hogy belefektessünk egy profi fotózásba, hiszen az elkészült tartalmakat hónapokig, de akár évekig fel tudjuk majd használni az online kommunikációnkban.

Legutóbbi blogbejegyzéseink:

Általános ajánlatkérés
Miben segíthetek?
Kapcsolatfelvételi adatok
Üzenetküldés
környezetbarát iroda
állatbarát iroda

Copyright © 2023 – Minden jog fenntartva – rev.2.29

Közösségi média oldalkezelést szeretnék
Hirdetéskezelést szeretnék